Novosti

04.12.2015

Regionalne aktivnosti u sektoru

 Resursni centar za vode i okoliš “Una Consulting” d.o.o. dobio je konsultantski ugovor krajem 2014. godine od strane Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) za izradu “Procjene potreba za uspostavu Regionalnog centra za vodosnabdijevanje i otpadne vode u Jugoistočnoj Europi”.
» više
31.08.2015

Una Consulting koristi obnovljive izvore energije

 Kroz realizaciju projekta „Korištenje obnovljivih izvora energije u poslovnom objektu“ a koji je sufinansiralo Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, iz namjenskih sredstava ekoloških naknada, Resursni centar za vode i okoliš Una Consulting d.o.o. Bihać je na svome poslovnom objektu ugradio opremu za proizvodnju električne energije pomoću solarnih foto-naponskih panela ukupne deklarativne snage do 6,0 kW.
» više
31.07.2015

Nastavak aktivnosti na projektu Tuzla - jezero Modrac - Studija izvodljivosti

U utorak, 23. juna 2015. godine, konzorcijski tim u sastavu Holinger – Una Consulting – ICON je održao sastanak sa ključnim akterima projekta Tuzla – jezero Modrac – Studija izvodljivosti u svrhu prezentacije najvažnijih nalaza Studije početnog stanja.
» više
09.06.2015

Una Consulting na godišnjoj Konferenciji švicarske saradnje u Istočnoj Evropi 2015

29. maja 2015. godine, u okviru godišnje Konferencije švicarske saradnje u Istočnoj Evropi 2015 u gradu Bielu, u Švicarskoj, gospođa Aida Jusufhodžić, voditeljica projekata u Resursnom centru za vode i okoliš “Una Consulting” d.o.o. prezentirala je postignute rezultate i naučene lekcije Projekta vodosnabdijevanja Prijedora i Projekta dobre uprave u oblasti voda i zaštite okoliša (¨GOV-WADE¨) koji su implementirani u periodu od 2008. - 2012. godine u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine (BiH).
» više
08.06.2015

Una Consulting na 15. Međunarodnoj stručnoj konferenciji na Jahorini

Petnaesta međunarodna stručna konferencija, u organizaciji Udruženja „Vodovodi Republike Srpske“, Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije i operativnog organizatora „Udruženja za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo“ iz Srbije, održana je u hotelu „Bistrica“, na Jahorini, Pale, od 27. do 29. maja 2015. godine.
» više
08.06.2015

Sastanak Aquasan mreže u BiH i Saveza općina i gradova FBiH

Predstavnici Resursnog centra za vode i okoliš „Una Consulting“ d.o.o. iz Bihaća učestvovali su u radu Komisije za imovinska pitanja, prostorno uređenje, stambeno-komunalne djelatnosti i zaštitu životnog okoliša Saveza općina i gradova FBiH na sjednici održanoj 28.05.2015. godine u prostorijama Saveza u Sarajevu.
» više
22.05.2015

Projekat otpadnih voda Sarajevo – intenzivirani građevinski radovi

Inžinjerski tim Una Consultinga uposlen je od 2012. godine na aktivnostima rekonstrukcije i nadogradnje centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV) grada Sarajeva.
» više
18.05.2015

U Beču prezentirana Studija procjena potreba za obukama

8. maja 2015. godine, u okviru godišnje konferencije Dunavskog vodnog programa u Beču, gospodin Sandi Zulić, direktor Resursnog centra za vode i okoliš “Una Consulting” d.o.o. prezentirao je rezultate Studije procjene potrebe za obukama ključnim predstavnicima sa državnog i lokalnog nivoa u sektoru voda iz Dunavskog regiona.
» više
15.05.2015

Studija izvodljivosti za zaštitu jezera Modrac u Tuzli

Konzorcij HOLINGER IC (Švicarska) - Una Consulting (Bosna i Hercegovina) - ICON Institute (Njemačka) je započeo implementaciju projekta Tuzla – jezero Modrac – Studija izvodljivosti.
» više
15.05.2015

Uspješno završen projekat “Korak po korak - Integrirano upravljanje otpadom“

Krajem aprila 2015. godine uspješno je okončan projekat “Korak po korak - Integrirano upravljanje otpadom“. Resursni centar za vode i okoliš „Una Consulting“ d.o.o. Bihać i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline Unsko-sanskog kantona bili su glavni implementatori spomenutog projekta. Projekat je imao za cilj na participativan način pridonijeti učinkovitom, dobro prihvaćenom i održivom regionalnom sistemu IUO (na geografskom području osam općina Unsko-sanskog kantona, uključujući općinu Drvar iz Kantona 10) kojim se smanjuje šteta po zdravlje stanovnika i okoliša.
» više